Crowdfunding

Crowdfunding

Kapitaal inzamelen voor uw volgende project kan een grote hindernis zijn op weg naar het realiseren van uw visie.
Hoewel bankleningen en traditionele investeerders nog steeds levensvatbare financieringsopties zijn, biedt crowdfunding u de mogelijkheid om steun te krijgen van de massa: een groep individuen die samen investeren in uw idee om het waar te maken.

Daarnaast kan crowdfunding ondernemers ook een manier bieden om de vraag naar hun ideeën te identificeren voordat de productie begint, door anderen te laten “meedoen” met pre-orders, donaties en investeringen.
Wat is crowdfunding en hoe werkt het?
Traditionele financiering (vaak fondsenwerving genoemd) is gebaseerd op de verwerving van een groot bedrag uit één enkele bron. Crowdfunding daarentegen is een strategie om kleine bedragen te innen bij een groter collectief van individuen.

In ruil voor hun steun kunnen deze supporters een aantal incentives worden aangeboden:

  • De mogelijkheid om in een vroeg stadium in aanmerking te komen voor een innovatief product.
  • De mogelijkheid om een ​​product vooraf te bestellen en deel te nemen aan de ontwikkeling.
  • Exclusieve beloningen (zoals een vroegboekkorting of gratis weggeefacties) bij de lancering.
  • Persoonlijk contact met het oprichtende team of de mogelijkheid om mensen te ondersteunen die u persoonlijk kennen.
  • Deelname aan een bedrijf in de begin- of groeifase met veel potentie (minder vaak het geval bij consumentgerichte merken).

Hoewel elk crowdfundingplatform zijn eigen unieke kenmerken, platformkosten, vergoedingsstructuur en gebruikersbasis heeft, is het kernconcept hetzelfde: u dient uw project in bij het platform met een financieringsdoel en deadline en adverteert vervolgens online voor ondersteuning, vaak via sociale media.
Dus wat zijn uw opties als u uw bedrijf of uw volgende project wilt crowdfunden? Laten we eens kijken naar enkele van de beste crowdfundingplatforms (en Kickstarter-alternatieven) die u kunt gebruiken om geld in te zamelen voor uw volgende campagne.