Salaris

Werknemers geven meestal maar om één nummer op hun loonlijst: het uitbetaalde bedrag. De mate waarin dit resulteert is afhankelijk van de bijzondere factoren die de medewerker met zich meebrengt. Elke werknemer moet van zijn brutoloon de volgende belastingen en verzekeringen betalen.

Dit wordt al door de werkgever gedaan, zodat medewerkers hier niet fout kunnen gaan. Hij moet dus de loonstrook voorbereiden en vervolgens de belastingen regelen.

Lees verder

Crowdfunding

Kapitaal inzamelen voor uw volgende project kan een grote hindernis zijn op weg naar het realiseren van uw visie.
Hoewel bankleningen en traditionele investeerders nog steeds levensvatbare financieringsopties zijn, biedt crowdfunding u de mogelijkheid om steun te krijgen van de massa: een groep individuen die samen investeren in uw idee om het waar te maken.

Lees verder

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Alle onroerende zaken worden op dezelfde manier getaxeerd en de waarde wordt door de wet WOZ vastgelegd. Het taxeren van deze onroerende zaken gebeurt door taxateurs van de Gemeente. Het bedrag dat het onroerende goed zou opleveren bij verkoop is in principe de basis van de WOZ waarde. De waarde van elk onroerend goed, dus ook van uw woning, is afhankelijk van een aantal zaken:

Lees verder

Een energie audit is een soort analyse die weergeeft wat het volledige verbruik is van je huishouden in de woning waar je op dat moment in woont. Het is dus zeer zeker interessant om eens een audit te laten doen voor je woning. Dit kun je het beste laten doen door een specialist van je energieleverancier.

Lees verder

Soorten krediet

Kredietverstrekkers praten meestal over krediet of consumptief krediet als het over leningen gaat. Het woord lening heeft toch een beetje een negatieve klank doordat men bij het woord lening vaak denkt aan een schuld die aangegaan wordt en misschien weleens lastig te dragen zal worden.

We kunnen krediet op de eerste plaats scheiden in twee belangrijke groepen. Leningen die aangegaan worden met een onderpand en zonder een onderpand. Indien er wordt gesproken over een lening zonder onderpand dan wordt er gesproken over een consumptief krediet; een lening die bedoeld is om uit te geven, aan een nieuwe televisie bijvoorbeeld.

Lees verder

Geld lenen voor een auto, motor, boot, caravan of camper. Er is een lening voor elk vervoersmiddel beschikbaar.

Geld lenen voor een vervoersmiddel.
Het financieren van een bijvoorbeeld een auto of caravan is heel goed mogelijk. Er zijn diverse kredietverstrekkers die speciale kredieten aan bieden voor de aanschaf van een vervoersmiddel. Daaronder vallen ook caravans.Lees verder

Geld lenen voor een nieuwe dakkapel, uitbouwen van je huis of misschien voor een badkamer of nieuwe keuken. Er is altijd een krediet voor beschikbaar.

Geld nodig voor een verbetering van je huis.
Investeren in je eigen huis is altijd een wijs besluit. Meerwaarde van je huis verkrijg je o.a. door een verbetering aan je huis te doen. Heb je geld nodig voor het financieren van een nieuwe badkamer of een dakkapel dan is dat altijd een goede investering. Er zijn voor aanpassingen in en om het huis diverse kredieten en financieringen beschikbaar.Lees verder

Genoeg vakantieplannen maar geen geld om op vakantie te gaan? Je bent blijkbaar niet de eerste die hiermee te maken heeft, want er zijn er genoeg! Allereerst moet je uitvinden wat je precies wilt, een vakantie naar een ver land of toch wat dichterbij? Wat mag het gaan kosten? Belangrijk om vast te stellen, want geld wat je leent moet je toch echt weer terug betalen. Je moet dan wel weten wat je terug kan betalen.Lees verder