Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Heb jij jezelf ook wel eens afgevraagd of het nu verstandig is een begrafenisverzekering af te sluiten? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kosten van jouw uitvaart op een andere manier te dekken.

Bijvoorbeeld door zelf elke maand een bedrag te sparen om zo jouw uitvaart te kunnen betalen.

Voordelen begrafenisverzekering

Direct verzekerd voor overlijden
Wanneer jij bijvoorbeeld voor een verzekerd bedrag kiest van € 8.000,-, dan ben je daar ook direct voor verzekerd. Mocht je snel komen te overlijden (wat natuurlijk niet te hopen is!), dan wordt deze € 8.000,- volledig uitbetaald! Wanneer je er voor zou kiezen om zelf te gaan sparen, dan kom je veel geld tekort indien je snel komt te overlijden.

Opbouw van kapitaal
Een begrafenisverzekering is een kapitaalsverzekering. Dit betekent dat je langzaam vermogen opbouwt in jouw verzekeringspolis. Wat veel mensen niet weten is dat je dit vermogen eventueel ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld in financiël moeilijkheden zit kun je de polis namelijk belenen of afkopen. Of je hier slim aan doet is natuurlijk een heel andere vraag.

Vrije keuze begrafenisondernemer
Na jouw overlijden wordt het verzekerde bedrag contant uitgekeerd. Hierdoor kunnen jouw nabestaanden zelf bepalen hoe en waaraan zij dit geld besteden. Dit geeft ze daardoor de vrijheid om zelf te kiezen voor een begrafenisondernemer of uitvaartcentrum.

Je kunt natuurlijk ook een begrafenisverzekering in natura afsluite. Daarbij zal de verzekeringsmaatschappij de gehele begrafenis regelen, vanzelfsprekend met in achtname van jouw wensen.

Daarmee hebben de nabestaanden helemaal niets meer omhanden, en kunnen zich helemaal richten op het afscheid van hun dierbare.